Voeding

Moestuinieren en koken uit de schooltuin

Werk jij in het basisonderwijs, ben jij natuurouder of pedagogisch medewerker en wil je met de kinderen moestuinieren maar je weet niet hoe? In februari zijn wij gestart met de training ‘Moestuinieren én koken uit de schooltuin’. Heb je de training gemist of wil je de informatie nog eens nalezen? Lees dan snel verder!

AFVAL

Afval is een grondstof. En grondstoffen zijn weer geld waard in de circulaire economie! Met educatie, communicatie en activiteiten proberen we (o.a. via Schoon Zeeland) onderwijs en burgers te bereiken.

KLIMAAT

De kinderen en jongeren van nu zijn de ambassadeurs van de klimaataanpak in Zeeland. Via lesmateriaal, activiteiten en gastlessen sporen wij kinderen aan tot nadenken over het thema Klimaat en Energie!

NATUUR

Natuur en biodiversiteit is hét basisthema van het NME-werk. Beleven, ervaren en waarderen. Want wie al jong kennis maakt met de natuur, draagt later zorg voor het behoud van de natuur en de biodiversiteit.

VOEDING

Sla uit de eigen moestuin smaakt toch net even anders als je deze zelf hebt gekweekt. NME Zeeland beschikt over verschillende leskisten zoals: Voedselverspilling, Sam de Waterman en Alles voor pannenkoek.

DAG VAN DE DUURZAAMHEID

In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Het is daarom belangrijk dat leerlingen duurzaamheid nu al als het nieuwe normaal zien. Op de Dag van de Duurzaamheid komen bestuurders en bekende inwoners van Zeeland in de klas om een verhaal voor te lezen en met de leerlingen in gesprek te gaan over duurzaamheid. Hoe kunnen de leerlingen hun steentje bijdragen aan de toekomst?

10 OKTOBER 2022

GOESE SASDAG

Kom jij ook samen met je (groot)ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes scharrelen aan de Oosterschelde op zondag 3 september? Want het is zo leuk om krabbetjes, krukels, zeesterren, paardeanemonen en nog veel meer te vinden in het slik. Duikers laten hun vangsten in bakken zien die aan de waterkant staan en ze weten er veel over te vertellen. Wij zorgen voor schepnetten en loeppotjes, neem je zelf een emmertje mee?

3 SEPTEMBER 2022

NATIONALE BUITENLESDAG

Buitenles is gezond! Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Daarom roepen Jantje Beton en IVN Natuureducatie alle leerkrachten op om naar buiten te gaan. De volgende buitenlesdag is op 4 april 2023. Doe jij ook mee?

4 APRIL 2023

KLIMAATWEEK

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij.

31 OKTOBER T/M 6 NOVEMBER 2023

WARMETRUIENDAG

Elk jaar gaan we energieverspilling te lijf met de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2!

10 FEBRUARI 2023

TUINVOGELTELLING VOOR SCHOLEN

In het laatste weekend van januari is de Nationale Tuinvogeltelling van de Vogelbescherming Nederland. Bij vogelbescherming, maar ook bij de NME-centra is er mooi lesmateriaal te verkrijgen zodat je de tuinvogels kunt herkennen. En met ons gratis winterpakket voor tuinvogels wordt dat helemaal leuk. Maak lekkere hapjes voor de vogels bekijk welke vogels eropaf komen. Gewoon vanachter het raam in de klas. Zo help je de vogels en leer je ze ook beter kennen. Tel vóór of tijdens het weekend van 27, 28 en 29 januari 2023 met ons mee!

27-28-29 JANUARI 2023

Contact

Heb je vragen/opmerkingen of wil je meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van natuur- en milieueducatie in jouw regio? Neem dan contact met ons op via het contactformulier!
NME Zeeland

Privacybeleid

In het privacybeleid vind je informatie over ons, welke persoonsgegevens wij verzamelen en hoe wij met jouw gegevens omgaan. Dit beleid geldt voor alle gegevensverzamelingen en andere gegevensverwerking van NME Zeeland.