Natuur

De natuur en zijn biodiversiteit is hét basisthema van het NME-werk. We laten jonge mensen de natuur beleven en ervaren zodat ze deze en de diversiteit leren kennen en waarderen. Want wie al jong kennis maakt met de natuur, draagt later zorg voor het behoud van de natuur en de biodiversiteit.

Met onze lesmaterialen ontdekken de kinderen de natuur met al hun zintuigen. Lekker naar buiten en aan de slag met de veldwerkmaterialen uit de leskisten. Bijvoorbeeld met de kist ‘Bomen Boeien’, ‘de Bijenkast’, of op zoek naar ‘Bodemhelden’. Maar ook op onderzoek gaan in de eigen provincie. Bijvoorbeeld aan de randen van de Ooster- of Westerschelde waar stranden, getijdenbakken en dijken een fantastisch buitenlokaal bieden om op ontdekkingstocht te gaan.

We organiseren regelmatig activiteiten en gastlessen waar scholen, maar ook andere doelgroepen zich voor kunnen aanmelden. Gastlessen over onder andere bijen, vogels en zeehonden. Deze beginnen in de klas, maar ook dan gaan we al snel naar buiten om de natuur te ontdekken.

Alles om te ontdekken hoe mooi, interessant en heel belangrijk de natuur is voor mens en dier!

NATIONALE BUITENLESDAG

Buitenles is gezond! Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Daarom roepen Jantje Beton en IVN Natuureducatie alle leerkrachten op om naar buiten te gaan. De volgende buitenlesdag is op 4 april 2023. Doe jij ook mee?

4 APRIL 2023