Voeding

Sla uit je eigen moestuin smaakt toch net even anders. Bessen snoepen uit je eigen voedselbosje op school is natuurlijk helemaal het einde. Gezonde, duurzame keuzes maken en kiezen voor lokale of regionale producten zijn nog lang niet (altijd) vanzelfsprekend. Binnen het thema ‘Voeding’ werken we samen met gemeenten, GGD, IVN, Velt, het onderwijs en maatschappelijke organisaties.

Het doel is om kinderen en jongeren kennis te laten maken met activiteiten en informatie over voedsel, zodat ze zelf gezond en duurzame keuzes kunnen maken. Er wordt onder meer ingezet op boerderijedcuatie, voedsel op het schoolplein, kok in de klas en het trainen van leerkrachten, kinderopvang en natuurouders over schooltuinieren en koken met producten uit de schooltuin.

NATIONALE PANNENKOEKDAG

Op 17 maart is het de jaarlijkse Nationale Pannenkoekdag. Wil jij met jouw klas pannenkoeken maken? Leen dan onze leskist 'Alles voor een pannenkoek' Het boek 'Alles voor één pannenkoek' van Eric Carle vormt de basis van deze leskist. De kinderen ontdekken aan de hand van dit boek welke ingrediënten nodig zijn voor het bakken van een pannenkoek en waar die allemaal vandaan komen. Daarna gaan ze zelf aan de slag om graan te malen en een lekkere pannenkoek te bakken. Kijk voor meer informatie bij het NME-centrum in jouw buurt!

15 MAART 2024