Wij starten met de RES-les & Het Warmte Experiment!

In de Zeeuwse klimaatweek gaan wij van start met twee interactieve gastcolleges over de energietransitie. Een over de Regionale Energiestrategie (RES) en een over isolatie, een echt warmte experiment. Op 31 oktober zal de eerste ‘RES-les’ worden gegeven aan groep 8 bij basisschool ‘t Paalhoofd in Zoutelande. 

Na de wervingscampagne in juli hebben zich een overweldigend aantal scholen aangemeld voor deze gastlessen en mogen wij met hulp van 20 nieuwe gastdocenten ruim 140 gastlessen verzorgen Zeeland breed. 

We betrekken kinderen van jongs af aan bij de grote opgaven waar we als samenleving voor staan door het klein en beleefbaar te maken. In ‘de RES-les’ gaan we in op de RES en laten we kinderen participeren door mee te denken hoe we aan de knoppen kunnen draaien om het tij te keren. ‘Het Warmte Experiment’ is een echte praktijkles waar kinderen het nut van isolatie kunnen zien door zelf hun eigen huisje te isoleren. Een mooie combinatie van theorie en praktijk zodat kinderen op kunnen groeien als duurzame denkers en doeners van de toekomst.

Dankzij Stichting Zeeuwse Publieke Belangen en Provincie Zeeland kunnen deze lessen op de basisscholen kosteloos door NME Zeeland worden aangeboden.