Gastdocent(en) gezocht!

Vanaf oktober bieden de Zeeuwse NME-centra twee interactieve gastcolleges aan over heel Zeeland: een les over de Regionale Energiestrategie (RES) en een spannend Warmte Experiment. Voor deze gastcolleges is NME Zeeland nu op zoek naar gastdocenten die met enige kennis en veel enthousiasme groep 7 en/of 8 willen bijscholen. Hoe kan Zeeland de uitstoot van CO verminderen? Wat moeten we doen om voldoende duurzame stroom op te wekken? Zie jij jezelf al voor de klas staan en leer jij antwoorden op een interactieve wijze aan de kids van groep 7 en/of 8?

Meer informatie? Bekijk de flyer van het gastcollege & de oproep!

Wil jij gastdocent worden bij een van de NME centra in Zeeland? Vul dan ons formulier in en wij nemen contact met jou op!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Zeeuwse Publieke Belangen.

FAQ – Gastdocenten RES

Hoelang duurt een gastcollege?
Een gastcollege: ‘De RES-les’ en ‘Het Wartme Experiment’ duren beide  ongeveer 1,5 uur. ‘Het Wartme Experiment’ kan indien de school dat wenst, ingekort worden. 

Hoeveel voorbereiding kost geven van een gastcollege?
Voordat je voor de klas gaat staan volg je in september een training. Deze traning bestaat uit twee dagdelen: je leert over didactiek en over de inhoud van de gastcolleges. Verder zul je waarschijnlijk wat voorbereidingstijd nodig hebben om de lessen eigen te maken, en eventueel ben je nog wat tijd kwijt met het zoeken van een praktijk voorbeeld als jouw toekomstige lesstof. 

Hoeveel gastcolleges  moet ik beschikbaar zijn?
Dit is afhankelijk van de regio waarin je de  gastcolleges geeft en de frequentie die jezelf wil aanhouden. We bepalen dit in overleg. 

Ontvang ik als gastdocent een vergoeding?
Ja, de vergoeding bedraagt 75 euro per gegeven gastcollege  (‘De RES-les’ of ‘Het Wartme Experiment’) voor ZZP-ers. Ben je geen ZZP’er? Dan moeten we nog even kijken hoe hoog de vergoeding mag zijn. Voor de training is er een onkostenvergoeding van 25 euro per dagdeel beschikbaar bij fysieke aanwezigheid (o.a. voor reiskosten).

Krijg ik reiskostenvergoeding?
Nee, de reiskosten zijn inbegrepen in de vergoeding. Reis je buiten je eigen regio dan kunnen we wel een extra vergoeding geven. We doen dit in overleg met jou, afhankelijk van het aantal kilometers en eventuele extra kosten als tol etc.

Wanneer starten de gastcolleges?
In principe willen we  vanaf 31 oktober starten. Het kan wel zo zijn dat een enkele school al eerder een gastcollege wil krijgen.

Is er al een planning beschikbaar?
Nee, op dit moment nog niet, omdat de inchrijving nog open staat. Binnenkort gaan we alles inventariseren en commnuniceren.