Word natuurouder!

Natuur en natuurbeleving is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. De natuur laat kinderen o.a. zien hoe ons voedsel groeit en welke invloed mensen hebben op hun omgeving. Waar kun je dat beter leren dan in de eigen leefomgeving?! Zo leren kinderen hun omgeving te waarderen en respecteren en bouwen er een band mee op. De huidige jeugd is de beslisser van morgen. Een leerkracht kan daar de hulp van natuurouders goed bij gebruiken!

Natuurouders zijn ouders, grootouders of andere volwassenen die kinderen en leerkrachten assisteren bij het veldwerk in de natuur. Leerlingen leren met al hun zintuigen, niet alleen door te lezen en te luisteren, maar vooral door te voelen, te ruiken, te beleven en te doen.

Leerkrachten kunnen best een paar deskundige handen gebruiken. Iedereen met een beetje vrije tijd tijdens de schooluren kan natuur(groot)ouder worden. Natuurouders kunnen, na een korte training, de leerkracht bijstaan bij het natuuronderwijs. Voorkennis over natuur of milieu is niet nodig, enthousiasme om samen met de kinderen op ontdekkingstocht te gaan in de natuur is voldoende.

Natuuroudercursussen
De Zeeuwse NME-centra organiseren regelmatig natuuroudercursussen. De opzet van de cursussen is zo, dat er in een ontspannen sfeer wordt gewerkt en dat ideeën en tips worden uitgewisseld. De voorbeelden zijn praktisch en snel toepasbaar. Interesse? Neem dan contact op met het NME-centrum bij jou in de buurt.

IVN Zeeland geeft daarnaast een digitale natuuroudernieuwsbrief voor Zeeland uit en organiseert jaarlijks de provinciale natuurouderdag. Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

De Zeeuwse NME-centra

Klik op de regio om naar de desbetreffende
site te gaan.

De Zeeuwse NME-centra IVN MEC de Bevelanden NME Walcheren / Terra Maris NME Schouwen-Duiveland NME Tholen Natuur & ZoAanmelden nieuwsbrief