Leerkracht

De eigen leefomgeving als leerplaats

Natuur en natuurbeleving is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. De natuur laat kinderen zien met welke andere levende wezens we deze wereld delen, hoe ons voedsel groeit en welke invloed mensen hebben op hun omgeving. Waar kun je dat beter leren dan in de eigen leefomgeving?!

Leren met hart, hoof en handen! Zo leren kinderen hun omgeving kennen, waarderen en respecteren en bouwen er een band mee op. De kinderen van nu zijn de beslissers van morgen.

Maar hoe ga je als leerkracht met de hele groep op ontdekkingstocht in de schoolomgeving? Roep de hulp van natuurouders in! Op deze website kun je meer lezen over het werk van natuurouders. Lijkt het je wat, neem dan contact op met het NME-centrum bij u in de buurt en vraag wat de mogelijkheden zijn.

Het NME-centrum kan ook een veldwerktraining voor leerkrachten verzorgen. Zo kan een leerkracht samen met de natuurouders goed voorbereid met de groep op pad in de eigen leefomgeving.

Verder heeft het NME-centrum tal van leskisten met aanschouwelijke materialen en onderzoeksmaterialen om een wereldoriëntatie- of natuurles tot een beleving te maken, die de leerlingen niet snel vergeten. Kijk bij het NME centra naar het aanbod. De adressen van de NME-centra vind je hier.

De Zeeuwse NME-centra

Klik op de regio om naar de desbetreffende
site te gaan.

De Zeeuwse NME-centra IVN MEC de Bevelanden NME Walcheren / Terra Maris NME Schouwen-Duiveland NME Tholen Natuur & ZoAanmelden nieuwsbrief